(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft een konijn uit de hoge hoed getoverd. Dit stelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

“Onze voorzichtigheid rond de halfjaarresultaten van Unilever was ongegrond”, schreef Watson in een commentaar op de cijfers.

In de eerste zes maanden daalde de omzet onderliggend met slechts 0,1 procent. De consensus rekende op een krimp van 2,2 procent en ING had zelfs op een daling van 7,2 procent gemikt.

“We krabben achter onze oren om erachter te komen hoe Unilever zo’n konijn tevoorschijn wist te toveren, terwijl de wereld in een lockdown zat”, aldus Watson.

De analist was blij te zien dat zijn vertrouwen in de marges van Unilever wel correct was. Toch deed Unilever het ook op dit vlak beter dan ING en het analistencorps als totaal had voorzien.

“Na twee kwartalen waarin de markt teleur werd gesteld, is het mooi om te zien dat Unilever eindelijk de verwachtingen wist te verslaan en nog wel op een geheel onverwachte manier”, besloot Watson.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg donderdag 7,6 procent naar 50,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.