(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen is het jaar goed begonnen met een kwartaalwinst die in lijn lag met de circa 20 miljoen euro aan onderliggende winst uit de vorige twee kwartalen. Dat stelde ING woensdag in een rapport.

Dat de winst lager is dan een jaar eerder is geen verrassing, omdat toen een boekwinst van 11 miljoen euro kon worden geboekt op TechAccess. Wel meldde Van Lanschot ook dat de lage rente de winstgevendheid drukte.

ING heeft een koopadvies op het aandeel, gezien het potentieel voor kapitaalteruggave. De solide kapitaalbuffer biedt volgens de bank voldoende ruimte voor een speciale kapitaalteruggave bovenop het reguliere dividend.

Het koersdoel dat ING hanteert voor Van Lanschot Kempen is 29,00 euro.

Het aanndeel Van Lanschot Kempen noteerde woensdag 0,6 procent lager op 25,60 euro op een overwegend roodgekleurd Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.