(ABM FN-Dow Jones) Refresco Group heeft in het derde kwartaal vermoedelijk meer liters weten te produceren, waardoor de omzet ook hoger uitviel dan een jaar geleden, hoewel de marge per liter wel wat lager zal liggen. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de bottelaar zelf publiceerde.

Volgens de analisten produceerde Refresco in het afgelopen derde kwartaal 2.039 miljoen liter. Dit leverde een omzet op van 616 miljoen euro. Bij een brutomarge per liter van 13,4 eurocent behaalde Refresco een aangepaste EBITDA van 71 miljoen euro en een dito nettowinst van 30 miljoen euro.

In het derde kwartaal van 2016 produceerde Refresco 1.804 miljoen liter, wat goed was voor een omzet van 572 miljoen euro. De brutomarge lag toen op 13,8 eurocent per liter. De aangepaste EBITDA en nettowinst kwamen uit op respectievelijk 68 miljoen en 30 miljoen euro.

Outlook

Refresco mikt voor de middellange termijn op een autonome volumegroei van 0 tot 5 procent. De brutowinstmarge per liter kan op middellange termijn marginaal dalen vanwege de verschuiving in de productmix. Een dergelijke daling wordt ook voor 2017 voorzien, als gevolg van de integratie van overnames uit 2016, voegde de bottelaar bij de laatste halfjaarcijfers toe.

Bod

Op Refresco ligt momenteel een overnamebod van de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners. De Fransen hebben al vaker geprobeerd om de Nederlandse bottelaar over te nemen. Ditmaal is PAI bereid om 20,00 euro per aandeel te betalen.

“We zijn overtuigd dat dit een goede transactie is voor de onderneming en alle betrokken stakeholders en bevelen onze aandeelhouders dan ook aan het bod te accepteren”, aldus topman Hans Roelofs van Refresco.

De kans dat de deal nog mislukt, acht Roelofs niet groot, zo zei hij eind oktober tegen ABM Financial News. “De financiering [van het bod] is helemaal rond” en ook het boekenonderzoek is afgerond. Volgens de topman eiste hij ook “deal zekerheid” van PAI alvorens in onderhandeling te treden. En dit werd snel en goed geregeld, zo concludeerde de CEO tevreden.

Het bestuur en de raad van commissarissen steunen het bod dan ook unaniem, en samen met financieel directeur Aart Duizer en operationeel directeur Vincent Delozière zal Roelofs na de overname opnieuw investeren in de nieuwe onderneming.

Refresco opent donderdag voorbeurs de boeken. Woensdagmiddag handelde het aandeel fractioneel lager op 19,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.