(ABM FN-Dow Jones) De verklaring van Flow Traders dat het bedrijf per 31 maart zal voldoen aan de strengere kapitaaleisen van De Nederlandsche Bank is positief, omdat dit bevestigt dat de flitshandelaar zijn dividendbeleid kan uitvoeren. Dat stelde ING dinsdag in een rapport.

Flow Traders zal dit jaar tenminste 75 procent van de winst uitkeren en minstens 50 procent in de jaren daarna.

ING verwacht dat de dialoog tussen Flow Traders en de toezichthouder zal doorgaan, wijzend op de uitspraak van CFO Marcel Jongemans dat Flow een “sterke voorstander is van meer realistische en proportionele kapitaaleisen”. Het bedrijf noemde maandag de nieuwe kapitaaleisen “disproportioneel hoog”, wat volgens analist Rosine van Velzen van ING waarschijnlijk betekent dat Flow Traders tegengestelde handelsposities niet volledig tegen elkaar kan wegstrepen.

Terugkeer volatiliteit

De grote verkoopgolf op de wereldwijde aandelenmarkten van maandag heeft de volatiliteitsindex VIX ruim verdubbeld tot 37,32, een indicator van een niveau van marktonrust dat in jaren niet is vertoond. Als dit daadwerkelijk het startschot is voor een terugkeer van normale volatiliteit op de aandelenmarkten, na jaren van benedengemiddelde beweeglijkheid op de markten, zou dat echt een steun in de rug zijn voor Flow Traders, volgens ING. Hogere volatiliteit betekent hogere handelsvolumes en betere marges voor Flow Traders.

ING heeft een Houden advies op Flow Traders en een koersdoel van 25,00 euro. Het aandeel stond dinsdag 8,4 procent hoger op 21,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.