(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft een verrassende keuze gemaakt met het plan om 100 miljoen euro op te halen met de uitgifte van converteerbare obligaties. Dit stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers woensdag tegenover ABM Financial News. 

Besi is van plan om 100 miljoen euro op te halen met de uitgifte van converteerbare obligaties met een looptijd tot 2023. De Duivense toeleverancier aan de halfgeleider industrie heeft darbij de optie om de uitgifte nog eens te verhogen tot 125 miljoen euro. 

Versteeg stelde enigszins verbaasd te zijn over de keuze van Besi, omdat een dergelijke uitgifte “niet nodig lijkt” in het licht van de huidige kaspositie. Tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar had Besi een nettokaspositie van krap 132 miljoen euro. 

De marktvorser noemde het evenwel geen slechte keuze. “Er zitten enorm veel voordelen aan het ophalen van meer kapitaal, bijvoorbeeld bij overnames”, aldus de analist. “En met een couponrente van 2,50 tot 3,00 procent en een conversiepremium van 32,5 tot 40,0 procent over de naar volume gewogen gemiddelde koers van het aandeel Besi is er sprake van een prima deal.”  

De koersdaling van het aandeel Besi vanochtend noemde Versteeg “bizar”. De analist vraagt zich af waar beleggers zich druk om maken. De marktvorser denkt dat beleggers bang zijn voor verwatering, maar dat lijkt in het licht van de huidige koers overdreven. “Het aandeel is dit jaar hard gestegen en opereert in een sterke markt. De reactie van beleggers vanmorgen is overdreven”, aldus Versteeg. 

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Aanbevolen advies op Besi. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdagochtend 5,5 procent lager op 30,90 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.