(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van topman Ton Büchner bij AkzoNobel verzwakt de autonome strategie die de CEO zelf heeft uitgestippeld. Dit stelden analisten van Deutsche Bank woensdag. 

Büchner legde zijn functie als CEO van het verf- en chemieconcern per direct neer vanwege gezondheidsredenen, zo werd woensdag bekendgemaakt. Büchner wordt opgevolgd door Thierry Vanlancker. De vanuit België afkomstige Vanlancker was tot voor kort verantwoordelijk voor de Specialty Chemicals business binnen AkzoNobel en is werkzaam bij het bedrijf sinds 2016. 

Volgens analisten van de Duitse bank verzwakt het vertrek van Büchner de autonome strategie die door de voormalige topman werd opgezet om onder meer de marges aan te jagen. 

De marktvorsers stelden dat het vertrek een grote uitdaging voor het bestuur creëert in een tijd dat de druk vanuit aandeelhouders sowieso al wordt opgevoerd. Deutsche Bank blijft van mening dat een toekomstige consolidatie met het Amerikaanse PPG Industries een scenario blijft, ondanks dat de weg naar een mogelijke deal nog ietwat onduidelijk is. 

Op korte termijn is het volgens analisten duidelijk dat er een “immense druk” staat op het bestuur van AkzoNobel om de marges te verbeteren en om tegelijk waarde te creëren met de uitstap uit de Specialty Chemicals business. 

Volgens de analisten is de beste verdediging tegen de terugkeer van PPG een koersniveau van 90,00 euro in de komende zes maanden. 

Deutsche Bank heeft een koopadvies op AkzoNobel met een koersdoel van 84,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdagochtend 0,1 procent hoger op 78,02 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.