UBS handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd, maar de focus zal vooral liggen op het vierde kwartaal. Dit stelden analisten van UBS donderdag in een rapport.

Zowel de omzet en de verwerkte volumes als de EBITDA en winst per aandeel waren grofweg in lijn met de verwachtingen, stelde UBS, terwijl de outlook gehandhaafd werd. De take rate liet ook geen verrassing zien. “Dat is een opluchting”, aldus de analisten.

De vergelijkingsbasis voor de volumes was wel gemakkelijk, aldus UBS, wijzend op het coronaherstel en de volumes in de reissector.

“De belangrijkste vraag is of Adyen het jaar sterk kan afsluiten in het vierde kwartaal, waardoor Adyen volgend jaar in het midden van de afgegeven bandbreedte voor de outlook kan komen”, stelde de bank. “De cijfers van donderdag geven weinig indicatie over welke kant het op kan gaan en dat zal boven het aandeel blijven hangen in aanloop naar 2025.” De verwachtingen zijn volgens UBS wel wat omlaag gegaan.

“Ook belangrijk is dat Adyen opmerkte dat de prijsdruk wat begint af te nemen in Noord-Amerika, waarvan het bedrijf zal profiteren.” De zorgen over de take rate, die uiteindelijk stabiel bleek ten opzichte van het eerste kwartaal, lijken wat overtrokken volgens UBS.

UBS heeft een koopadvies op Adyen met een koersdoel van 1.700 euro. Het aandeel Adyen steg donderdag met 6,9 procent tot 1.215 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.