(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Heineken waren qua volumes en operationele winst licht beter dan verwacht, ondanks een negatieve impact van wisselkoersbewegingen op de omzet. Dit concludeerde analist Wim Hoste van KBC Securities.

Heineken boekte een autonome volumestijging van 3,0 procent in 2017 tot 218 miljoen hectoliter. Hoste rekende op een groei van 2,2 procent en de consensus ging uit van 2,7 procent.

De omzet steeg autonoom met 5 procent tot 21,91 miljard euro. Hier rekende KBC Securities op 22,26 miljard euro en lag de consensus op 21,96 miljard euro.

Heineken verwacht dat de autonome omzet en winst dit jaar verder zal groeien, waarbij de operationele winstmarge 25 basispunten stijgt. Deze outlook voor de marge is licht hoger dan Hoste had voorzien en ook dan de consensus. De analist merkte hierbij op dat de basis wel hoger is dan verwacht, aangezien de marge in 2017 uitkwam op 17,2 procent waar hij 16,8 procent had voorzien en de consensus mikte op 17,0 procent.

Het advies van KBC Securities op Heineken blijft Accumuleren met een koersdoel van 95,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken maandag 3,2 procent lager op 81,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.