De vooruitzichten voor bandenfabrikant Michelin zijn een bevestiging van de door het Nederlandse TKH Group, een fabrikant van bandenbouwmachines, uitgesproken verwachtingen.

Analisten van Kepler Cheuvreux wezen er in een rapport op dat Michelin in 2015 de volumes met 3,2 procent zag stijgen, hetgeen ruim meer was dan de 2,8 procent waarop in de markt was gerekend. Vooral de sterkere vraag naar banden voor personenwagens joeg de volumes van de Franse fabrikant aan, net als de vraag naar vrachtwagenbanden.

Voor 2016 voorzien de analisten dat de vraag verder zal stijgen vanwege de aantrekkende Europese markt, hoewel de consensus voor dit jaar en volgend jaar volgens Kepler Cheuvreux “sceptisch” is met een verwachte groei van 1,9 procent in 2016 en 2,4 procent in 2017. De analisten van Kepler Cheuvreux rekenen in tegenstelling tot de consensus op een groei van respectievelijk 3,3 en 4,1 procent. Indien Michelin aan de verwachtingen van de marktvorser voldoet, dan zal dit voor de markt een positieve verrassing zijn.

Overigens is niet alleen de Europese markt voor Kepler Cheuvreux een reden om positief te zijn over de volumegroei van Michelin. De analisten wezen ook op de gunstige ontwikkelingen in Azie, en dan vooral in China, en een herstel in de vraag naar speciale banden. Michelin geldt dan ook als een van de favoriete fondsen van Kepler Cheuvreux in Europa.

Bij de cijfers over 2015 begin maart verwees CEO Alexander van der Lof nog naar de tegenwind die TKH in China ondervond.

“Wij hebben het jaar 2015 goed kunnen afsluiten ondanks de negatieve effecten van de lage orderintake uit China”, aldus CEO Alexander van der Lof. De beoogde omzetgroei in de bandenbouwindustrie in de komende jaren ligt volgens de topman echter “goed op koers” door onder meer een positieve ontwikkeling in de positie van TKH bij de grote vijf bandenbouwproducenten. Michelin is een van deze vijf producenten.

Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling op TKH Group. Het aandeel sloot vrijdag 1,3 procent hoger op 37,09 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-578 24 80

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.