(ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft in de afgelopen twee kwartalen beter gepresteerd dan sectorgenoten, maar op de korte termijn zal het lastig zijn om aan de hoge verwachtingen van de markt te voldoen. Dit stelden analisten van Berenberg donderdag in een rapport, waarin zij geen directe aanjagers voor de koers zien.

De analisten stelden dat beleggers het aandeel recent nog beloonden vanwege het gedegen trackrecord van het bedrijf en de “robuuste duurzame” groei. De gerapporteerde autonome groei van vier procent in het eerste kwartaal zou dit trackrecord moeten ondersteunen, aldus de marktvorsers, ondanks dat de beter dan verwachte groei binnen Legal en Regulatory vooral te maken had met een gemakkelijke vergelijkingsbasis en de timing van overnames.

Berenberg merkte op dat Wolters Kluwer nu aan de hoge verwachtingen moet voldoen en dit kan mogelijk lastig worden, omdat de analisten weinig aanjagers op korte termijn zien om de huidige groei te versnellen.

Wolters Kluwer herhaalde bij publicatie van de kwartaalcijfers de outlook voor het hele boekjaar. Het concern verwachte in 2018 een solide autonome groei en verbetering van de winstmarge te realiseren. Dit zou een winstgroei per aandeel betekenen van 10 tot 15 procent tegen constante wisselkoersen, hetgeen Berenberg mogelijk acht, maar die toch vooral te danken is aan flink gedaalde herstructureringskosten en een gunstige herfinanciering, zo benadrukten de analisten.

De recente bewegingen op de valutamarkten zorgden ervoor dat Berenberg de ramingen voor de verwachte winst per aandeel met circa vijf procent opwaarts bijstelde. Als gevolg schroefden de analisten het koersdoel voor Wolters Kluwer op van 42,50 naar 45,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot woensdag 1,5 procent lager op 45,19 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.