(ABM FN-Dow Jones) De fusie tussen brillenverkoper Luxottica en lenzenfabrikant Essilor heeft relatief weinig impact op de marktpositie van GrandVision. Dit meldde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers maandag in een rapport naar aanleiding van de eerder die dag aangekondigde transactie.

De marktvorser merkte daarbij op dat Luxottica vooral in het dure marktsegment actief is, waar GrandVision juist in het lagere en midden segment opereert. Hij ziet daarbij dat Luxottica zich vooral concentreert op zonnebrillen, een product dat bij GrandVision minder dan 5 procent van de totale omzet uitmaakt. Ook is er weinig geografische overlap, aldus Van Beek, die verder denkt dat de synergievoordelen uit de fusie door Luxottica niet zo zeer zullen worden benut voor prijsconcurrentie, maar vooral voor marketing en verdere positionering in het hogere prijssegment.

Essilor is voor GrandVision één van de leveranciers van lenzen en de analist denkt dat GrandVision nu wellicht voor verdere bundeling van leveranciers zal kiezen om inkoopvoordelen te realiseren.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op GrandVision Aanbevolen als advies met een koersdoel van 25,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel GrandVision maandag 0,6 procent hoger op 21,69 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.