(ABM FN-Dow Jones) Heineken kan een interessante slag slaan in Brazilië met de overname van de activiteiten van de Japanse bierbrouwer Kirin. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux vrijdag, nadat Heineken bevestigde in gesprek te zijn met de Japanners.

Uitgaande van “normale” winstniveaus is de deal volgens de analist uit financieel oogpunt een goede, uitgaande van een overnameprijs van zo’n 870 miljoen dollar, zoals die in de media rondzingt. Ook strategisch ziet Withagen de meerwaarde voor de Amsterdamse brouwer van een acquisitie in Brazilië.

Een overname van de Braziliaanse activiteiten van Kirin levert Heineken geografische expansie en diversificatie, aldus Withagen.

“Het zou een groter platform voor het Heineken merk creëren in een markt waarin de populariteit van premium bier nog altijd laag is”, voegde de marktvorser daaraan toe.

Kepler Cheuvreux heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 90,00 euro. Op een vlakke beurs handelde het aandeel vlak op 70,71 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.