(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal van 2018 vermoedelijk opnieuw meer winst gemaakt. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Gemiddeld rekenen analisten op een EBITDA van 2.851 miljoen dollar in het tweede kwartaal, waarmee het bedrijfsresultaat voor de eerste jaarhelft zou uitkomen op 5.363 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal van 2017 lag de EBITDA nog op 2.112 miljoen dollar.

In de eerste drie maanden van dit jaar steeg het bedrijfsresultaat op jaarbasis van 2.231 miljoen naar 2.512 miljoen dollar.

In een toelichting op de resultaten in het eerste kwartaal zei CEO Lakshmi Mittal toen dat de verbeteringen in de staalmarkt in 2017 zich hebben doorgezet in 2018. De vooruitzichten werden sterker, aldus de topman, wijzend op een combinatie van een stijgende vraag en een gezondere aanbodkant.

De markt zal verder nog letten op uitspraken over de overname van het Italiaanse Ilva. Maandagavond zou ArcelorMittal nog concessies aan de Italiaanse overheid en vakbonden hebben gedaan op sociaal vlak en met het oog op het milieu. Zo zal er meer geïnvesteerd worden en wordt er daarnaast meer werk gemaakt van het terugdringen van bijvoorbeeld de uitstoot van CO2.

Een overname is volgens Jefferies goed nieuws. De acquisitie geeft de staalreus namelijk de kans om zijn aanwezigheid in West-Europa te optimaliseren. Daarbij zorgt de aankoop voor consolidatie in de Europese staalmarkt en wordt een voorheen “ongedisciplineerde concurrent” uit de markt gehaald, aldus de zakenbank.

ArcelorMittal opent woensdag de boeken over het tweede kwartaal. Dinsdagmiddag noteerde het aandeel 0,2 procent lager op 27,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.