(ABM FN-Dow Jones) Analisten zullen hun winstramingen voor Intertrust in 2017 gemiddeld met zo’n 6 tot 10 procent verlagen na de winstwaarschuwing en voorlopige kwartaalcijfers van dinsdag. Dat stelde ABN AMRO dinsdag in een rapport.

In Nederland leidde het vertrek van een aantal medewerkers na teleurstelling over tegenvallende bonussen tot lagere productiviteit. Dat droeg weer bij aan tegenvallende resultaten, maar volgens Intertrust staat het marktaandeel in Nederland niet onder druk en zal de markt in de tweede helft van het jaar aantrekken.

Ook was er een extra investering in IT nodig om het bedrijf bij de tijd te houden en een juridische claim die het resultaat drukte met enkele miljoenen euro’s. 

De verwachte omzet van 118 miljoen euro in het tweede kwartaal is 1 miljoen euro lager dan de raming van ABN AMRO en 2 miljoen lager dan de consensusverwachting.

De EBITA-margeverwachting voor 2017 werd verlaagd van 39,9 procent tot 37,5-38,5 procent. Voor de middellange termijn bleef die vooralsnog ongewijzigd. ABN AMRO rekende tot op heden op een marge van 40 procent dit jaar.

Intertrust publiceert op 24 augustus de complete halfjaarcijfers en geeft een meer uitgebreide update bij een beleggersdag op 21 september. 

Het aandeel Intertrust noteerde dinsdag 19 procent lager op 14,50 euro. Daarmee zakte het aandeel voor het eerst sinds de beursgang in oktober 2015 significant onder de uitgiftekoers van 15,50 euro per aandeel. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.