(ABM FN-Dow Jones) Gemalto is eerder dan verwacht met een winstwaarschuwing voor 2017 gekomen, waarbij de verlaging ook nog eens sterker uitviel dan de markt had gedacht. Dit schreven analisten van Morgan Stanley vrijdag. 

Gemalto rekent voor 2017 nu op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro. “We zien dit als een frisse start met bijgestelde verwachtingen”, wezen de marktvorsers van Morgan Stanley op de verlaagde winstverwachting in combinatie met de komst van de nieuwe CEO Philippe Vallée. 

“Dit kan de weg plaveien voor een verbetering van het sentiment”, blikten de marktvorsers vooruit. Op korte termijn voorziet Morgan Stanley evenwel koersdruk. 

De resultaten van Gemalto in het derde kwartaal stelden teleur. De omzet lag met 753 miljoen euro ver onder de door Morgan Stanley geraamde 785 miljoen euro. De grote misser zat bij Payment & Identity, waar alle onderdelen niet aan de verwachtingen van de analisten voldeden. 

Morgan Stanley hanteert een Gelijkgewogen advies voor Gemalto met een koersdoel van 60,00 euro. Het aandeel kelderde vrijdag op een rode beurs maar liefst 12,5 procent op 49,32 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.