(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft met zijn winstwaarschuwing de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het bedrijf op het spel gezet. Dit stelde analist Corné van Zeijl van ACTIAM woensdag tegenover ABM Financial News. 

Gemalto verwacht voor het lopende kwartaal een 7 tot 9 procent lagere omzet tegen constante wisselkoersen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf voorziet minder omzet te realiseren vanwege tegenwind bij de betalingsactiviteiten in de Verenigde Staten. Van Zeijl sprak van een “flinke afwijking” van eerdere signalen. 

Bij publicatie van de cijfers over het derde kwartaal stelde Gemalto al de outlook neerwaarts bij. “De eerste outlookverlaging kwam niet als een verrassing, maar dat het bedrijf nu weer met een winstwaarschuwing komt is verbazingwekkend”, aldus de marktvorser van ACTIAM. 

De analist vindt het “totaal onverklaarbaar” dat Gemalto de winstwaarschuwing niet heeft verwerkt in de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf, die begin maart verschenen. “In de afgelopen weken is er nooit zoveel gebeurd, dat Gemalto nu pas met een outlookverlaging moest komen. De late winstwaarschuwing zet de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de onderneming op het spel en laat zien dat het recente kwartaalrapport gewoonweg niet op orde was”, aldus Van Zeijl.   

Op een rood Damrak sloot het aandeel Gemalto dinsdag 0,1 procent lager op 63,20 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.