(ABM FN-Dow Jones) Berichtgeving over de pakketvolumes en postnetwerken die overuren draaien, voorspellen een sterk vierde kwartaal voor PostNL en Bpost. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag.

De analist wees op berichten in de Nederlandse media, over zakelijke klanten van PostNL die op dit moment een negatief reactie krijgen als ze op het laatste moment nog meer pakketten willen aanleveren om te versturen. Het postbedrijf hanteert inmiddels tot eind december een extra heffing van 0,25 euro per pakket dat wordt verstuurd.

Dit is volgens Zwartsenburg een goede voorbode voor de rest van het vierde kwartaal en een sterke groei van de pakketvolumes mag verwacht worden.

De analist wees wel op spanningen tussen klanten en ophaalpunten. “Maar dat is ieder jaar hetzelfde liedje”, aldus Zwartsenburg.

PostNL verwacht een volumegroei van circa 15 procent in het vierde kwartaal, maar volgens ING is deze verwachting aan de voorzichtige kant als gevolg van de onzekerheden rond de coronacrisis en mogelijk lagere bestedingen tijdens Sinterklaas.

In het licht van de huidige beperkende maatregelen om een verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen, blijven de omstandigheden voor PostNL en Bpost “zeer gunstig”, aldus de analist. Het feit dat de postnetwerken op volle capaciteit draaien ziet de analist niet als een probleem, omdat dit normaal is voor het piekseizoen.

ING heeft een Houden advies op Bpost met een koersdoel van 8,25 euro, maar een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 3,85 euro. 

Het aandeel Bpost daalde woensdag 0,3 procent tot 9,74 euro, terwijl PostNL 0,2 procent inleverde op 2,79 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.