(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse banengroei met 379.000 in februari is volgens Rabobank zeer sterk met vooral een stevige groei in de sectoren horeca en vrije tijdsbestedingen. Dit bleek vrijdag uit een commentaar van marktanalist Philip Marey van Rabobank op de banencijfers tegen ABM Financial News.

“Het lijkt er op dat in de Verenigde Staten veel de goede kant uit gaat, zoals de daling van het aantal besmettingen, de uitvoering van de vaccinatieprogramma’s en het aanstaande steunpakket van 1,9 biljoen dollar. Het land zit in een dienstenrecessie en nog altijd in een inhaalfase waarmee in totaal 20 miljoen banen moeten worden teruggehaald en waarvan er nu 10 miljoen ‘binnen’ zijn. Het gros ervan zit in horeca en vrije tijd en met het aantal van 355.000 in februari voor deze sector is het verlies van december van bijna een half miljoen deels goedgemaakt. De vraag is of het tempo waarin het nu gaat, wordt volgehouden, maar de signalen ogen gunstig”, aldus Marey.

De analist ziet vooralsnog in de stijging van het gemiddeld uurloon met 0,07 dollar naar 30,01 dollar geen indicatie voor looninflatie.

De euro noteerde vrijdag ten opzichte van de dollar al lager op circa 1,1930 dollar, maar zakte na publicatie van het rapport naar 1,1920 dollar een daling met 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties