(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft over het tweede kwartaal zeer sterke resultaten gerapporteerd, die een bevestiging zijn van de visie van KBC Securities op het vlak van kapitaal en kosten. Dit concludeerde analist Jason Kalamboussis in reactie op de cijfers van de Nederlandse bank woensdag.

“De CET1 ratio bewoog sterk naar 18,3 procent en voedt de opnieuw de hoop voor een hogere kapitaalteruggave, en nieuwe kosteninitiatieven en een lage cost income ratio zouden de consensus moeten overtuigen dat de doelstelling van het management van 56 tot 58 procent tegen 2020 binnen bereik is”, aldus Kalamboussis.

“De eenmalige afschrijvingen waren zoals verwacht lager, maar het derde kwartaal kan belangrijk blijven om de kwestie achter ons te laten”, aldus de analist.

Er werd voor 134 miljoen euro in de stroppenpot gestopt. In het eerste kwartaal was dit 208 miljoen euro. 

Kalamboussis zei de bank te waarderen vanwege de versnelling van de kostenreductie, de ruimte voor een hogere kapitaalteruggave, die zich in het vierde kwartaal verder kan uitkristalliseren met een inkoopprogramma en een eventueel hogere pay-out ratio, en de focus van het nieuwe management.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op ABN AMRO met een koersdoel van 29,80 euro. Het aandeel ABN AMRO noteerde woensdag 4,2 procent hoger op 24,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.