(ABM FN-Dow Jones) Stern heeft in 2018 duidelijk onder de verwachtingen gepresteerd. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag.

Maar daar staat tegenover dat er wel vooruitgang is geboekt met desinvesteringen van de leasetak, en dat is belangrijker vindt De Jong.

2019 belooft volgens de analist een belangrijk jaar te worden voor Stern. Vooral de dealerorganisatie moet verbetering laten zien, vindt De Jong, na de zwakke prestaties van de afgelopen jaren. Daar komt bij dat de leasetak nu niet meer kan compenseren voor dergelijke zwakke prestaties.

Al met al zijn de marktomstandigheden voor Stern volgens NIBC ondersteunend. “Dat zou Stern moeten helpen.” Daarbij kunnen de opbrengsten van de leasetak worden gebruikt voor het versterken van de dealerorganisatie vindt De Jong.

NIBC heeft een koopadvies op Stern met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel daalde vrijdag 3,4 procent naar 17,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.