ASM International heeft in het tweede kwartaal sterk gepresteerd, maar gaf wel een erg zwakke outlook af. Dit stelde analist Edwin de Jong van SNS Securities donderdagavond.

ASMI voldeed afgelopen kwartaal met de omzet en orderinstroom aan de eigen doelstellingen en de brutomarge van 43,8 procent was hoger dan waarop volgens De Jong was gerekend.

“De outlook is het probleem”, aldus de analist van NIBC. ASMI verwacht in het lopende derde kwartaal een omzet te genereren van 135 miljoen tot 150 miljoen euro. Indien dit het geval blijkt te zijn, zal ASMI in het vierde kwartaal een omzet van circa 240 miljoen euro moeten genereren om aan de consensus te voldoen. “Dat gaat niet gebeuren”, zo stelde De Jong.

Verder zei ASMI er op te rekenen dat de markt voor single wafer ALD met dubbele cijfers zal krimpen dit jaar, als gevolg van een lage vraag uit het geheugensegment. Dit kan niet worden gecompenseerd door de sterke groei in de segmenten logic en foundry. Deze krimpverwachting voor ALD kwam volgens De Jong als een complete verrassing.

Hoewel ASMI opnieuw aangaf dat de tweede jaarhelft sterker zal zijn dan de eerste zes maanden waren, zal de tweede helft niet zo sterk zijn als waarop werd gerekend, voorziet De Jong.

De kwartaalresultaten waren sterk, maar volgens NIBC ligt de focus morgen op de outlook.

De Jong handhaaft zijn koopaanbeveling op ASMI, omdat de analist overtuigd is van de groeipotentie van ALD. Wel zal de marktvorser zijn taxaties en het koersdoel van 50,00 euro verlagen.

Het aandeel ASMI sloot donderdag, voorafgaand aan de kwartaalcijfers, 0,9 procent lager op 37,90 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.