(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een rustige opening tegemoet.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,1 procent. Maandag sloot de hoofdgraadmeter van het Damrak nipt hoger op een jaarrecord. Echte impulsen bleven achterwege doordat Wall Street de deuren gesloten hield in verband met de viering van Labor Day.

Volgens analist Corné van Zeijl van Actiam zijn er een “aantal plussen” voor de aandelenmarkten, zoals de “winstontwikkelingen” en de “economische ontwikkelingen”, die “best aardig” zijn. Er zijn echter ook signalen die tot voorzichtigheid nopen. 

Van Zeijl benadrukte dat Amerikaanse insiders, bestuurders met aandelen in het bedrijf dat zij leiden,  momenteel in een relatief hoog tempo aandelen verkopen. “Zij vertrouwen de gestegen beurskoersen niet zo en dat is een veeg teken”, aldus de marktvorser.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend overwegend met enkele tienden van een procent nipt hoger, geholpen door een stijging van de olieprijzen. 

Maandagochtend stegen de olieprijzen al vanwege het nieuws dat Saoedi-Arabië een “belangrijke” aankondiging zou doen. Nadat bekend werd dat het ‘slechts’ om een werkgroep met Rusland ging, liepen de olie-futures weer wat terug. 

De twee landen tekenden een intentieverklaring en gaan een overlegorgaan opzetten die de oliemarkt in de gaten moet houden en aanbevelingen zal doen om prijsstabiliteit te creëren. 

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 1,3 procent hoger op 45,02 dollar. In de Aziatische handel kwam daar vanochtend nog ruim een kwart procent bij.

De beurs in Sydney was een dissonant met een verlies van een half procent nadat de Australische centrale bank bekend maakte het rentetarief ongewijzigd te laten, op het historisch lage niveau van 1,5 procent.

Amerikaanse markten kijken vanmiddag uit naar de inkoopmanagersindex voor de dienstensector, terwijl in Europa vanochtend cijfers over de economische groei in de eurozone worden vrijgegeven. 

Bedrijfsnieuws

Een potentieel middel in de behandeling van idiopathische longfibrose dat Galapagos momenteel ontwikkelt, heeft in de Europese Unie de status weesgeneesmiddel gekregen. Galapagos voert op dit moment de studie FLORA uit met GLPG1690. Deze Fase 2a studie wordt 12 weken lang uitgevoerd bij 24 patiënten die idiopathische longfibrose hebben. De resultaten worden verwacht in het tweede kwartaal van 2017.

R&S Retail Group realiseerde in het eerste halfjaar een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 703.000 euro, in vergelijking tot een genormaliseerd verlies van 722.000 euro in dezelfde periode een jaar eerder. In mei dit jaar vond de doorstart van de Nederlandse damesmodeketen Miss Etam plaats, waardoor de halfjaarresultaten moeilijk vergelijkbaar zijn met de resultaten over de eerste zes maanden van vorig jaar. 

De prostaatkankertest ConfirmMDx van MDxHealth zal ook worden gebruikt door het ziekenfonds van de Amerikaanse staat Californië, Medi-Cal. Medi-Cal biedt medische hulp aan Amerikanen met lage inkomens en is de grootste in zijn soort in de Verenigde Staten, met bijna 12 miljoen ingeschreven personen. MDxHealth zal nu proberen de test ook in Medicaid-programma’s in andere Amerikaanse staten goedgekeurd te krijgen. 

Delta Lloyd stelde de ruilverhouding voor het stockdividend vast.  Aandeelhouders ontvangen voor elke 36,62 aandelen een nieuw aandeel Delta Lloyd. 

Aandeelhouders van NN Group ontvangen daarnaast voor elke 44,51 aandelen een nieuw aandeel NN Group. 

Slotstanden Wall Street van vrijdag

De Dow Jones-index sloot vrijdag 0,4 procent hoger op 18.491,76 punten, de S&P 500 index won eveneens 0,4 procent op 2.179,98 punten en ook de Nasdaq index schreef 0,4 procent bij op 5.249,90 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.