(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het koersdoel voor ASM International verhoogd van 50,00 naar 57,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Reden voor de koersdoelverhoging is allereerst het belang van ASMI in ASM Pacific Technology. Deze deelneming steeg sinds december met 23 procent in waarde. Daarmee is back-end onderdeel ASM PT goed voor 66 procent van de waardering van ASMI. De waarde van de front-end tak, vooral ALD, daalde juist met 6 procent tot 590 miljoen euro, terwijl sectorgenoten LAM Research en Applied Materials 10 tot 14 procent in waarde stegen, aldus de analisten van Deutsche Bank.

De Duitse bank rekent echter op een sterk jaar voor ALD. De investeringsplannen van de twee grootste klanten, TSMC en Intel, zullen gunstig uitpakken voor ALD, aldus de analisten, die dan ook op een herwaardering van ASMI rekenen in de loop van het jaar.

Het aandeel ASM International sloot maandag op 44,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.