Cijfers NN vallen niet in de smaak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde donderdagochtend hoger, waarbij de koerswinst voor Adyen opviel na cijfers. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,5 procent op 894,35 punten.

De dag begon met een positief sentiment in Azië. “Beleggers reageren vanmorgen positief op de cijfers uit Japan en China, gesteund door het hogere slot van Wall Street gisteravond”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

De Japanse economische groei viel in het tweede kwartaal hoger uit dan verwacht, terwijl de Chinese groeicijfers conform verwachting waren. De stijging van de winkelverkopen wees bovendien op aantrekkende consumentenbestedingen.

Op woensdag kregen beleggers een bevestiging dat de trend van vertragende inflatie in de VS aanhoudt. Woensdag bleken de Amerikaanse consumentenprijzen afgelopen maand iets minder hard te zijn gestegen, met 2,9 procent tegen 3,0 procent in juni. De kerninflatie, zonder volatiele prijzen voor energie en voeding, bleef stabiel.

“Dat geeft ruimte aan de Fed om volgende maand de beleidsrente te verlagen, nu de arbeidsmarkt langzaam iets begint af te koelen. Een prima vooruitzicht voor beleggers”, concludeerde Wiersma.

“Dat er nog steeds veel analisten en beleggers zijn die zich zorgen maken over van alles en nog wat, is een teken dat de markten zeker nog niet overspannen zijn. Dat geeft ruimte voor een vervolg van de rally.”

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1006. De olieprijzen stegen met circa een half procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won fintechbedrijf Adyen 6,7 procent na vrijgave van cijfers. Jefferies had al verwacht dat beleggers opgelucht zouden reageren omdat de cijfers conform verwachting waren en de angst voor een verlaging van de outlook overdreven bleek.

Verzekeraar NN Group noteerde eerder op de ochtend wat hoger, maar kon de winst niet vasthouden. Het aandeel leverde 2,4 procent in na een daling van de inkomsten en de solvabiliteit in de eerste helft van het jaar. ING noemde de cijfers desondanks wat beter dan verwacht.

Shell noteerde 0,4 procent lager, vanwege een ex-dividend notering.

In de AMX won AMG 2,4 procent en Aperam 1,4 procent. Fagron gaf 1,6 procent prijs.

In de AScX won Forfarmers 0,7 procent, terwijl Ebusco 5,0 procent prijsgaf. Fastned verloor licht na resultaten, ondanks dat het bedrijf blijft groeien, terwijl de markt voor elektrische auto’s onder druk staat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.