(ABM FN-Dow Jones) Beursplein 5 is nipt hoger aan de handelsweek begonnen. Kort na de beursgong noteerde de AEX index maandag 0,1 procent hoger op 540,06 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen noteerden de defensieve waarden Unilever en Heineken licht lager. Vopak en Altice gingen juist aan kop met winsten van meer dan een procent.

In de AMX won PostNL vijf procent op 3,22 euro. De kans op een consolidatie in de Nederlandse postmarkt is weer iets toegenomen, na uitspraken van postbezorger Sandd. Dit stelden analisten van Jefferies maandag in een rapport. De zakenbank hanteert een koersdoel van 4,00 euro, maar bij een consolidatie ziet Jefferies een koers van 6,00 euro als een mogelijkheid.

Takeaway.com won daarnaast een procent.

Onder de kleinere fondsen won bouwer Heijmans 1,7 procent. Rijkswaterstaat wees een project voor verbreding aan de A1 aan Heijmans toe. De opdracht heeft een waarde van 127 miljoen euro. Ook kreeg de bouwer een voorlopige opdracht omtrent de verdere ontwikkeling van de N280 Roermond ter waarde van 37 miljoen euro.

Nedap verloor vier procent van zijn beurswaarde. Dit was evenwel het gevolg van een ex-dividend notering.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.