Markt kijkt uit naar rentebesluit Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde dinsdag, in aanloop naar het Fed-rentebesluit op woensdag, richting het einde van de ochtendhandel vlak.

De AEX index noteerde vlak op 925,02 punten, terwijl de AMX 0,1 procent daalde.

Het Federal Open Market Committee begint later vandaag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering met als hoogtepunt het rentebesluit woensdagavond nabeurs. De Amerikaanse centrale bank zal de rente naar verwachting onveranderd laten.

Investment manager Simon Wiersma van ING zei een langer hoog blijvende rente in de VS niet te zien als een groot probleem, “zolang de beweeglijkheid op de rentemarkt niet toeneemt en de Amerikaanse economie sterk blijft.”

“Verder kan een mogelijke renteverlaging door de Fed later dit jaar als een katalysator werken om de 6.000 miljard dollar die nu nog ‘geparkeerd staat’ in geldmarktfondsen, richting een andere bestemming te duwen”, voegde hij toe.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteert woensdag 3 basispunten lager op 4,439 procent, terwijl de tweejaarsrente 2 basispunten daalde tot 4,864 procent.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dinsdag dat de inflatie in Nederland in mei gelijk is gebleven. De consumentenprijzen stegen in mei met 2,7 procent, wat gelijk is aan de prijsstijging in april.

Olie noteerde dinsdag 0,2 procent hoger op 77,86 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0747. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0764 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0763 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 14 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Besi met een winst van 3,9 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today’s Group wees op een koopaanbeveling van Redburn voor Besi.

ASMI steeg 0,5 procent, terwijl ASML 0,2 procent won.

ArcelorMittal geeft op 17 juni twee obligatietranches van elk 500 miljoen dollar uit. Het aandeel daalde 0,9 procent. Exor daalde 0,3 procent en KPN noteerde 1,1 procent lager.

In de AMX ging Corbion aan kop met een winst van 1,3 procent. Inpost steeg 1,0 procent en Arcadis won 0,8 procent. AMG bungelde onderaan met een verlies van 2,3 procent.

Van Lanschot Kempen won 0,3 procent. Romij heeft zijn kapitaalbelang in Van Lanschot verhoogt van 10,05 procent naar 16,87 procent met een dito stemrecht.

Bij de kleinere fondsen steeg NX Filtration 7,4 procent, Ebusco won 3,9 procent en TomTom noteerde 2,1 procent hoger. Wereldhave en Vastned daalden elk circa 1,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.