(ABM FN-Dow Jones) De AEX index is woensdagochtend boven de grens van 500 punten gestegen. Recordstanden op Wall Street op dinsdag stuwden de koersen vanmorgen op het Damrak. Na circa een half uur handel won de AEX 0,4 procent op 500,40.

Wolters Kluwers was met een plus van 2,6 procent op 37,78 euro de grootste stijger op de AEX. De uitgever heeft over 2016 de omzet en het resultaat licht zien oplopen, zo bleek woensdag uit de jaarcijfers van het data- en data-analysebedrijf. De omzet steeg autonoom met 3 procent naar 4.297 miljoen euro. Dit is iets meer dan de 4.282 miljoen euro, die analisten vooraf verwachtten. Het operationeel resultaat van Wolters Kluwer steeg autonoom zelfs met 5 procent naar 950 miljoen euro. De kasstroom kwam uit op 708 miljoen euro met een rendement op het geïnvesteerd vermogen van 9,8 procent, een operationele marge van 22,1 procent en een groei van de verwaterde en aangepaste winst per aandeel van 6 procent. 

Vopak stond kort na opening beurs 0,2 procent lager op 39,07 euro, nadat Jefferies  het koersdoel flink verlaagde van 54,00 naar 48,00 euro met handhaving van het advies op Kopen. Analist David Kerstens verlaagde de winsttaxaties voor Vopak met 12 tot 14 procent en de analist wees in zijn rapport verder op de relatief hogere investeringen.

Daarnaast noemde Kerstens het zicht op capaciteitsuitbreiding, nieuwe contracten, politieke risico’s, valuta en de zogeheten product flow beperkt. ING stelde het koersdoel voor Vopak ook neerwaarts bij, van 52,50 naar 46,00 euro, zonder een wijziging aan te brengen in het koopadvies.

ASR Nederland heeft vorig jaar 6 procent meer winst geboekt, geholpen door een winstgevend schadeverzekeringenbedrijf, en keert daarom een 12 procent hoger dividend uit dan een jaar eerder. Dit maakte de verzekeraar woensdag voorbeurs bekend. De nettowinst van ASR bedroeg afgelopen jaar 659 miljoen euro. De resultaten zijn iets beter dan verwacht, zowel voor de solvabiliteit, het dividend als de resultaten. Dit stelde analist Cor Kluis van ABN AMRO in een reactie op de cijfers van de verzekeraar. Kluis handhaafde het koopadvies en laat het aandeel ASR op zijn favorietenlijst staan met een koersdoel van 29,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag kort na het begin van de handelsdag in de Midkap 3,2 procent hoger op 25,45 euro.

Kendrion stond in de AScX 0,7 procent hoger op 27,60 euro. Het bedrijf in elektromagneten heeft in het afgelopen jaar flink meer winst en een hoger bedrijfsresultaat behaald, geholpen door de genomen maatregelen om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de resultaten van de producent van elektromagneten. De omzet bleef vlak op 443,4 miljoen euro, conform de verwachting van analisten. Onder de streep restte een nettowinst van 19,6 miljoen euro, 17 procent meer dan de 16,8 miljoen euro uit dezelfde periode een jaar eerder. ING noemde de cijfers conform verwachting.

Het aandeel Sif steeg vanochtend 2,6 procent tot 22,84 euro. Dinsdag nabeurs kondigde het funderingsbedrijf een flinke opdracht voor het Duitse windmolenpark Hohe See aan. Een analist bestempelde de opdracht als mooi, maar niet verrassend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.