De Amsterdamse beurs is woensdag, na het stevige verlies van dinsdag, vlak geopend. Kort na de opening noteerde de AEX index 0,1 procent in het groen op 429,07 punten, terwijl de Midkap juist 0,2 procent prijsgaf. 

Onder de hoofdfondsen koersten veel aandelen hoger, onder leiding van SBM Offshore en ArcelorMittal die respectievelijk 2,1 en 2,0 procent stegen. De schikking die CEO Bruno Chabas en commissaris Sietze Hepkema van SBM Offshore troffen met de Braziliaanse autoriteiten inzake een smeergeldaffaire is door de rechter bevestigd. Later vandaag volgt de jaarvergadering van de oliedienstverlener.

Ook indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won, in het licht van een stijgende olieprijs, 1,0 procent. Boskalis dikte 1,1 procent aan, nadat ING het bedrijf een koopadvies gaf met een koersdoel van 38,00 euro. 

Altice bleek onder de hoofdfondsen de grootste daler met een verlies van 1,5 procent. The New York Public Service Commission neemt meer tijd om de geplande overname van Cablevision door de Franse kabelaar te beoordelen. De deadline ligt nu op 20 mei, in plaats van 29 april.

In de Midkap was het Intertrust dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel werd 1,8 procent meer waard, gevolgd door Fugro dat 1,2 procent steeg. 

Air France-KLM maakte een koersval van 6,5 procent. Alexandre de Juniac stapt nog deze zomer op als CEO van de luchtvaartmaatschappij, om aan de slag te gaan als voorzitter van brancheorganisatie IATA. Air France-KLM is inmiddels gestart met de zoektocht naar een opvolger voor De Juniac.

Onder de kleinere fondsen steeg Kiadis Pharma 1,8 procent, terwijl Neways Electronics 2,0 procent prijsgaf. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.