De Amsterdamse beurs is vrijdag conform verwachting hoger geopend, na een groen slot op Wall Street donderdag en een positief sentiment in Azië vanochtend. Kort na opening koerste de hoofdgraadmeter 0,5 procent hoger op 420,79 punten.

Onder de hoofdfondsen ging ING Groep aan kop met een koerswinst van 1,5 procent. Aegon en ArcelorMittal schreven respectievelijk 1,4 en 1,2 procent bij. De staalreus zou volgens de Franse krant Le Figaro van plan zijn om een tweetal Franse dochterbedrijven te verkopen. De staalreus zou zowel Solustil als WireSolutions van de hand willen doen.

Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won 1,3 procent. 

Ahold was in de AEX de grootste daler met een verlies van slechts 0,1 procent, wat ook gold voor oliedienstverlener SBM Offshore.

In de Midkap was het Galapagos dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg 2,5 procent in waarde. BAM Groep schreef 1,8 procent bij, terwijl een plus van eveneens 1,8 procent voor Aperam goed bleek voor een podiumplek in de AMX. 

IMCD moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 0,5 procent. 

Onder de kleinere fondsen steeg Kiadis Pharma 2,9 procent, terwijl Brill juist 2,6 procent verloor. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.