(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs neemt woensdag een adempauze, na de koerssprong van dinsdag.

Rond de klok van half twaalf noteerde de AEX index vlak op 509,59 punten.

“Een ongekend rustige dag”, zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management tegen ABM Financial News.

De cijfers die er vandaag waren, leverden weinig verrassing op, volgens Schutte. Macro-economisch zijn de cijfers slecht en zoals te verwachten trekken veel bedrijven hun outlook voor 2020 in.

Momenteel lijkt de beurs een zogeheten V-herstel in te prijzen, maar daarover is Schutte sceptisch. “Ik hoop het wel maar denk het niet.”

In de eurozone daalde de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van 26,4 naar 12,0.

Verder bleek de detailhandel in de eurozone in maart met 11,2 procent gekrompen en de Duitse fabrieksorders met 15,6 procent teruggevallen.

De euro/dollar handelde op 1,0790. Olie werd, na dinsdag nog 20 procent in prijs te zijn gestegen, weer duurder.

Vanmiddag let de markt volgens Schutte op de wekelijkse olievoorraden en het banencijfer van ADP.

Stijgers en dalers

In de AEX was Adyen koploper met een koerswinst van 3,1 procent. Galapagos volgde met 1,6 procent en ASML werd 0,3 procent duurder.

De kwartaalupdate van Wolters Kluwer leverde een koersverlies op van 0,3 procent. Sectorgenoot RELX daalde 0,6 procent. Wolters Kluwer liet vanochtend de outlook voor 2020 los, maar handhaaft het aandeleninkoopprogramma voor dit jaar en verwacht dat de terugkerende omzet veerkrachtig zal blijken.

Shell, dinsdag nog de uitblinker op het Damrak, verloor 1,5 procent. Randstad daalde 0,3 procent.

In de AMX won BAM, dat donderdag met een kwartaalupdate komt, 2,9 procent. Flow Traders steeg 1,2 procent.

Aperam zag na een kwartaalupdate de koers met 2,3 procent dalen. ING zag weinig verrassingen in de cijfers van de fabrikant van roestvast staal. De voor het lopende kwartaal afgegeven outlook noemde ING iets beter dan gevreesd.

Eurocommercial Properties steeg na kwartaalcijfers 0,5 procent.

Pharming verloor 2,5 procent en Signify 3,1 procent.

In de AScX daalde NIBC 1,4 procent en Neways 1,9 procent. AMG ging 1,7 procent in het rood na een kwartaalupdate. ING noemde de cijfers van AMG respectabel gezien de marktomstandigheden.

De kwartaalcijfers van Alfen leverden een kleine min van 2,4 procent op. In het afgelopen kwartaal boekte Alfen een omzet van 44,1 miljoen euro, hetgeen 58 procent meer was dan de 28 miljoen euro een jaar eerder. De groei was breedgedragen.

Kendrion steeg 3,8 procent en was daarmee koploper in de AScX. ING haalde na de kwartaalcijfers op dinsdag het aandeel van de kooplijst en halveerde het koersdoel.

Heijmans was met een winst van 2,3 procent de op één na sterkste stijger onder de kleinere fondsen.

Lokaal viel Kiadis Pharma op met een koerswinst van 9,3 procent. Kiadis kreeg goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor de start van een Fase II studie met NK-REALM.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.