(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag goed gemutst, in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag.

De AEX won 0,5 procent en steeg naar 571,25 punten.

Beursnieuweling Prosus steeg op de eerste handelsdag met 27,3 procent. Daarmee is het direct een van de bedrijven op het Damrak met de hoogste marktkapitalisatie.

Vanavond nabeurs maakt Euronext de herweging van de indexen bekend.

Verder heeft Hong Kong Exchanges & Clearing een overnamebod van 29,6 miljard Britse pond uitgebracht op London Stock Exchange.

De euro/dollar handelde op 1,1025. 

“We kijken uit naar de ECB”, aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. “De euro is vooral gevoelig voor het rentebeleid. Een verlaging door de ECB van de negatieve depositorente met 10 basispunten naar -0,50 procent zit al in de koers van de euro verwerkt. Als de ECB kiest voor verruiming en rianter uitpakt dan de markt verwacht, kan de euro wel even richting de 1,10 dollar koersen”, aldus de valutaspecialist.

Stijgers en dalers

In de AEX ging ArcelorMittal aan kop met een koerswinst van 2,9 procent. IMCD en Unibail volgden met 2,5 procent.

Onderin noteerden Takeaway en Wolters Kluwer verliezen van respectievelijk 1,1 en 1,9 procent.

In de AMX steeg Fugro 3,5 procent en Wereldhave 3,1 procent. Daar stond een verlies van Altice Europe tegenover van 0,8 procent. 

In de AScX ging Heijmans 3,3 procent hoger, terwijl Nedap 2,2 procent won. 

Kiadis Pharma daalde 7,0 procent na een adviesverlaging van KBC Securities. KBC maakt zich zorgen om de “drastische” kostenstijging bij Kiadis. Slechts een klein deel hiervan is eenmalig. De analisten rekenen inmiddels op 20 tot 30 miljoen euro aan extra kosten tussen 2019 en 2021. Jefferies verlaagde het koersdoel met 3 euro naar 14,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties