De Amsterdamse beurs is vrijdag neutraal van start gegaan, na een vlak handelsverloop op Wall Street en in afwachting van het Amerikaanse banenrapport later vanmiddag. Kort na de opening koerste de AEX onveranderd op 426,31 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijsgaf.

Onder de hoofdfondsen gingen staalconcern ArcelorMittal en brouwer Heineken aan kop met winsten van circa een procent. De enige dissonant was de Franse kabelaar Altice met een verlies van 1,6 procent.

In de Midkap was Air France-KLM de negatieve uitschieter met meer dan drie procent na het aangekondigde vertrek van de financiële topman. Grootste stijger was ASM International met een bescheiden plus van 0,6 procent.

Onder de kleinere fondsen was Fagron een opvallende stijger met 1,5 procent, terwijl Neways Electronics ruim twee procent verloor.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.