(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 3.092,36 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 27.678,35 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 8.475,31 punten.

Kort voor opening van de markten meldde Peter Navarro, een adviseur van van het Witte Huis, op de Amerikaanse TV-zender Fox News dat de Verenigde Staten China niet hebben beloofd de importheffingen in te zullen trekken. Dit zorgde voor wat druk op de aandeelkoersen maar de indices wisten er richting slot toch nog een plus uit te persen.

“Er is op dit moment geen akkoord om de bestaande heffingen af te schaffen als voorwaarde voor de eerste fase deal”, aldus Navarro.”De enige persoon die dat besluit kan nemen, is president Donald J. Trump en zo simpel is dat”, voegde hij daaraan toe.

Even later bevestigde Trump het verhaal van Navarro tegenover journalisten in het Witte Huis.

“Er is veel ruis dat mensen kan afleiden, maar als het erop aankomt, als je politiek en maatschappelijke zorgen opzij zet, worden markten gedreven door fundamentele zaken”, stelde directeur Kevin Philip van Bel Air Investment Advisors.

Een recessie ligt volgens Philip dan ook niet op de loer. “Het is echt moeilijk om een ​​recessie te hebben, of een soort van crisis, wanneer je volledige werkgelegenheid hebt, een ‘vriendelijke’ Fed en een regering hebt die belastingen en regeldruk verlaagd.”

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in november opgelopen. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 95,5 eind oktober naar 95,7. De verwachting vooraf lag op 95,3.

De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september harder dan verwacht gedaald. De groothandelsvoorraden namen met 0,4 procent op maandbasis af. Vooraf werd gerekend op een afname met 0,3 procent.

De december-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,09 dollar hoger, of 0,2 procent, op 57,24 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1021. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1049 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde 3,8 procent hoger, nadat het Amerikaanse entertainmentconcern over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Dropbox heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald en meer betalende gebruikers aangetrokken. Het aandeel van de Amerikaanse aanbieder van clouddiensten daalde echter wel met 5,6 procent.

Gap moest 7,6 procent terrein prijsgeven. Gap heeft na een moeizaam derde kwartaal de verwachtingen voor heel het boekjaar verlaagd. Het concern maakte donderdag ook bekend dat CEO Art Peck terugtreedt als topman en bestuurder.

GoPro heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De Amerikaanse fabrikant van actiecamera’s verhoogde donderdag nabeurs de winstverwachting voor heel 2019. Het aandeel won 6,0 procent.

Duke Energy verloor 2,8 procent. Het concern boekte het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst, terwijl de omzet licht teleurstelde. Het energieconcern verhoogde tevens zijn aangepaste winstverwachting voor het hele boekjaar.

Booking Holdings heeft in het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. Op aangepaste basis was er sprake van een winst van 45,36 per aandeel, hetgeen 20 procent meer was dan een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op 44,50 dollar per aandeel. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Boeing moet 1,8 procent in waarde achteruit op het bericht dat Southwest Airlines het weer in gebruik nemen van hun Boeing 737’s met een maand heeft uitgesteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.