dividend

In deze tijd zijn beleggers voornamelijk opzoek naar beursgenoteerde bedrijven die tegen een gunstige prijs gewaardeerd zijn en daarnaast genoeg winst genereren om dividend te kunnen uitbetalen. Dat deze winstuitkering heilig is hebben we de afgelopen dagen mogen ontdekken bij het aandeel SeaWorld Entertainment.

Afgelopen maandag liet het bestuur van SeaWorld weten dat het gaat stoppen met het uitkeren van kwartaaldividend. De laatste winstuitkering zal gaan plaatsvinden op 7 oktober, maar dit dividend wordt sterk verlaagd van 21 naar 10 dollarcent per aandeel.

Beleggers zijn dol op dividend

seaworld

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de beleggers dit niet bepaald in dank afnamen. Het aandeel verloor dinsdag bijna 5% op Wall Street. En de beleggers in SeaWorld hebben het de afgelopen maanden al niet bepaald gemakkelijk gehad, want het dierenpark moest de afgelopen 12 maanden al een derde aan beurswaarde inleveren.

Dit is een voorbeeld van hoe belangrijk dividend is  voor een belegger. Het bestuur van SeaWorld kwam met allemaal redenen aanzetten waarom het noodzakelijk was om dit kwartaaldividend een halt toe te roepen, maar de beleggers strafte het bedrijf keihard af.