Drie maanden geleden nam Trump plaats in het Witte Huis. Ook al is de miljonair nog maar een korte tijd actief als president van de VS, in die korte tijd is er heel wat gebeurd. Zo heeft Trump zich onder andere verrassend genoeg gemengd in het conflict met Syrië. Daarnaast zijn de spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten flink opgelopen.

Ook binnen de eigen Amerikaanse landsgrenzen is er heel wat veranderd. Uiteraard wordt daar op dit moment maar weinig aandacht aan besteed, maar er is sprake van een verontrustende situatie. Trump heeft namelijk weten te zorgen voor grote verdeeldheid onder de Amerikanen. En dat blijkt duidelijk uit een grafiek die afkomstig is van Bloomberg.

Grote verdeeldheid binnen de Amerikaanse landsgrenzen

verdeeldheid-vs

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de witte Amerikanen op dit moment duidelijk een stuk optimistischer gestemd zijn over de toekomst dan de zwarte Amerikanen. Sinds januari 2017 is er sprake van een groot verschil tussen beide groepen.

Over de afgelopen 30 jaar gemeten zagen we nog nooit een dergelijk groot verschil tussen beide groepen. Terwijl de witte Amerikanen extreem optimistisch gestemd zijn over hun toekomst, beginnen de zwarte Amerikanen hun hoop te verliezen. En dat kan nooit goed zijn.