cash

Steeds meer particulieren hebben de afgelopen maanden hun weg naar de financiële markten teruggevonden. In de jaren toen de financiële crisis in volle gang was, werd het duidelijk dat steeds meer particulieren juist terugkeerden naar hun veilige spaarrekeningen, maar die tijd lijkt inmiddels te zijn veranderd.

Uiteraard heeft de huidige kapitaalinstroom alles te maken met het gevoerde beleid van de centrale banken. De lage spaarrente maakt het vandaag de dag niet bepaald interessant om het geld op de spaarrekening te laten staan. Maar, er zijn ook genoeg particulieren die bang zijn om hun geld te beleggen.

Beleggen in een index geeft veiligheid

Wellicht kan een investering in een index in dat geval de juiste oplossing zijn. Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar de aandelenmarkten hebben bewezen dat ze op de lange termijn gemeten in waarde weten te stijgen. Zo steeg de S&P 500 index sinds het jaar 1966 zelfs jaarlijks gemiddeld met 11% in waarde.

index-beleggen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is daarnaast te zien dat een gemiddeld beursrendement van 6% al wonderen doet met uw spaargeld. Daarnaast kunnen we zien dat u met de huidige spaarrente niet echt ver komt.

Dus wat kies jij … aandelen of een spaarrekening?