Bill Gates geeft ieder jaar zijn favoriete boeken om te lezen in de zomer. Dit jaar slaat de miljardair een bijzonder weg in. Op zijn boekenlijst staan allemaal boeken die hem doen nadenken over de manier waarop de wereld werkt. Het is een hele uitdaging om boeken te lezen van mensen met een andere visie, maar je wordt er wel veel slimmer van.

Wil je deze zomer slimmer worden, dan zijn deze 5 boeken mogelijk iets voor jou.

“Home Deus” van Noah Harari

In dit boek gaat Harari op zoek naar wat er met de wereld gebeurt indien het de status van zaligheid, onsterfelijkheid en goddelijkheid bereikt. Gates geeft toe dat het antwoord van Harari hem niet aanstaat. Maar dat mag je er niet van weerhouden om het boek te lezen. Wie dit boek leest, daagt zichzelf uit om na te denken over de toekomst. En wie nadenkt over de toekomst, denkt na over het heden.

“Hillbilly Elegy” van J.D. Vance

De auteur gaat in zijn boek dieper in op de culturele en economische verschillen tussen arm en rijk. Vance vindt zichzelf geen expert en stelt ook geen goedkope oplossingen voor. Maar door het boek te lezen ga je nadenken hoe je opportuniteiten kan creëren om de armere bevolking te helpen, zegt Gates.

“A Full Life” door Jimmy Carter

Dit is een goed boek over een goede man, zegt Bill Gates. Het boek over de 39e president van de Verenigde Staten zit vol met interessante anekdotes zoals de manier waarop een CIA agent zich voorbij de Iraanse grenscontrole praatte tijdens de Iraanse gijzelingscrisis.

“Borne a Crime” door Trevor Noah

Trevor Noah is de gastheer van “The Daily Show” waar Gates een enorme fan van is. Noah omschrijft in zijn memoires hoe hij mensen kan laten lachen tijdens diepgaande gesprekken.

“The Heart” door Maylis de Kerangal

Het is een ontdekking van rouw vertelt door het verhaal van het hart. Het boek zit vol met emoties en poëtische zinnen.

Bron: MarketWatch