Wat zou jij doen als je nooit meer met cash geld kon betalen? Wat als alles elektronisch gaat? Elektronische betalingen hebben zo hun voordelen. Het is gemakkelijk en snel. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden: je hebt totaal geen controle meer over je geld. India gaf enkele weken geleden het startschot om cash geld te bannen uit de wereld. Volgens experts kan het over 10 jaar al zover zijn: een cashloze wereld.
Je leest er niets over in de gewone media, maar stap voor stap evolueren we wereldwijd naar een financieel systeem waarbij cash geld niet meer bestaat en overheden alles kunnen doen wat ze maar willen met jouw digitaal geld. Wie denkt dat zijn geld veilig is op een rekening, denkt beter eens goed na over onderstaande evolutie.
JP Morgan Chase beperkt cash transactie uit betaalautomaten (pinnen) tot $1.000 per dag. Dit lijkt nog veel, maar de maatregel kwam er nadat ze cash transacties waarnamen tot $20.000 per dag. Mogelijk volgen er binnenkort nog banken. Italië, Spanje, Mexico en Rusland kennen al beperking op transactie die betaalt mogen worden met cash. De ECB laat het briefje van €500 uitdoven de komende jaren. De Amerikaanse schatkist overweegt het briefje van $100 te elimineren.
De trend is duidelijk dat het tijdperk van cash geld achter de rug is.
Overheden hebben vrij spel
Wanneer cash geld niet meer bestaat, blijft er alleen nog het digitale geldsysteem over. En dan hebben overheden vrij spel om te doen en te laten met jouw geld wat zij willen. Ze kunnen iedere transactie opvolgen en ze kunnen het geld ongevraagd belasten. De CEO van Deutsche Bank verwacht dat cash geld binnen 10 jaar uitgestorven is.
Digitaal geld wordt nu al belast door middel van negatieve rentevoeten. Dit is nog niet doorgedrongen tot bij het grote publiek, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd. Want negatieve rentevoeten zijn al het nieuwe normaal geworden. Europa begon ermee in 2014, Japan volgde begin dit jaar en Janet Yellen liet al ontvallen dat de Federal Reserve de optie overweegt. Kleinere centrale banken zoals die van Denemarken, Zweden en Zwitserland hanteren ook al negatieve rentevoeten.
Slechts 12,5% krijgt zijn cash geld terug
In Japan is de vraag naar kluizen geëxplodeerd sinds de BoJ de rente verlaagde tot onder nul. Japanners kopen massaal kluizen om cash geld, goud en zilver onder te brengen zodat ze hun geld kunnen beschermen tegen de overheid. Het Duitse Munich Re, de 2egrootste herverzekeraar ter wereld, zette €10 miljoen van zijn bankrekening om in goud en andere valuta om een belasting op hun geld te vermijden.
Het verbod van cash geld heeft naar het opvolgen van transacties en het belasten van je digitaal geld nog 1 groot voordeel voor de overheid: een bankrun is onmogelijk geworden. Momenteel circuleert er per 1 eenheid cash geld 8 eenheden digitaal geld in het systeem. Als iedereen op hetzelfde moment zijn digitaal geld zou omzetten in cash geld, krijgt slechts 12,5% van de mensen zijn geld terug.
Als cash geld verboden wordt, kan dit niet meer gebeuren, dan kan men hooguit het geld van de ene naar de andere bank verplaatsen. Daarom dat het dus belangrijk is om je geld tijdig in veiligheid te brengen. Je moet er voor zorgen dat de overheid niet aan je geld kan geraken, want ze staan te popelen om het in handen te krijgen. Fysiek goud en zilver bieden de beste bescherming tegen de toekomstige boosaardige plannen van de centrale banken en overheden.
Bron: Casey Research
Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen
Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.
Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!