Laszlo Birinyi Veteraan van de markten, Laszlo Birinyi, verwacht dat de Amerikaanse beursindices dit jaar nieuwe records zullen neerzetten. Aangezien de S&P500 slechts 5% onder zijn record staat, wijst dit op een sterke onderliggende kracht, zegt hij in het weekblad Barron’s. Laszlo Birinyi is niet de eerste de beste. Hij werkte nog op een trading desk bij Salomon Brothers onder niemand minder dan Michael Bloomberg. Sinds 1989 werd hij vermogensbeheerder in zijn eigen maatschappij. Birinyi gaf de bodem van de markt aan in 2009 en is sindsdien altijd bullish gebleven. Dit laatste heeft hem recent heel wat kritiek opgeleverd van sceptische marktwaarnemers. Birinyi is nog steeds positief gestemd en verwacht dit jaar dat de Amerikaanse aandelenmarkten nieuwe records zullen neerzetten. Hij geeft in tegenstelling tot in het verleden geen concreet cijfer. “Daarvoor zijn er vandaag te veel onzekerheden zoals China en olie. En we zitten bovendien niet meer in een gestaag stijgende markten zoals de voorbije jaren. Het is 358 dagen sinds het laatste record en er zit vrees in de markt.” index1

Birinyi: ‘veel onderliggende kracht’

“Maar hoe je het ook draait of keert, de markt heeft al veel veerkracht getoond,” vervolgt hij. “De S&P-index staat rekening houdend met al dat negativisme slechts 5% onder haar topniveau. Voor een oude trader is dat bemoedigend en toont aan dat er heel wat onderliggende kracht in de markt zit. We hebben trouwens recent een nieuw record geboekt in de S&P 500 stijgers/dalers lijn. En sinds 2009 zijn zo veel negatieve factoren ongegrond gebleken.” Birinyi ziet vandaag ook weinig enthousiasme voor aandelen: “normaal is dat anders wanneer de markt zo dicht bij een nieuw record staat.” Voor hem is dat een extra teken dat de markten nog een flinke rit te gaan hebben.  

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger