Bitcoin crash

Het sprookje van de cryptomunt Bitcoin is (voorlopig) even voorbij. Na een stijging van meer dan 100% op enkele maanden, crashte Bitcoin 31% op enkele uren. China, het beloofde land van Bitcoin, liet weten strenger op te treden tegen de kapitaalvlucht uit het land. Bitcoin was een belangrijk instrument van deze kapitaalvlucht.

Slechts 2 dagen nadat Bitcoin door de grens van $1.000 schoot – het hoogste niveau in 3 jaar – en vlak na het moment dat Bitcoin een nieuwe all-time high bereikte van $1.291, zorgde een brutale sell-off voor een daling tot een dieptepunt van $876.

Crash Bitcoin price

Volatiliteit op de financiële markten, onzekerheden in de Verenigde Staten/Europa en vooral een kapitaalvlucht door de dalende yuan in China zorgde ervoor dat de cryptomunt in 2016 een echt boerenjaar achter de rug had.

Bitcoin en China

China is de wereldleider in het mijnen en verhandelen van Bitcoin. Veel Chinezen gebruiken de cryptomunt om geld uit China te sluizen. Gisteren liet de Chinese overheid weten dat ze overwegen om de regels voor de bewegingen van cryptomunten te verstrengen.

Hierop steeg de yuan het sterkste sinds 2010. De verzwakkende yuan was een van de voornaamste redenen waarom de Chinezen Bitcoin gebruiken om hun geld het land uit te sluizen.

In 2016 daalde de yuan nog 7% terwijl Bitcoin 125% steeg. Na deze forse correctie staat de cryptomunt 63% in het rood tegenover de yuan.

Op het moment van schrijven is Bitcoin opnieuw met 10% gestegen ten opzichte van de laagste koers van de dag. Abonnees van Slim Beleggen kreeg vlak voor de crash nog de raad over Bitcoin met perfecte timing.

Bron: RT

Live Grafiek Bitcoin: Coindesk