(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag in het rood geëindigd. De Dow Jones index verloor 1,0 procent op een slot van 26.770,20 punten, de S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2.986,20 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 8.089,54 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets verklaarde de negatieve stemming vrijdag vooral door een gebrek aan Amerikaans macro-economisch nieuws en het feit dat het rond het handelsconflict ook even stil is. De matige stemming in Europa hielp ook niet mee.

Chinese groeicijfers konden ook op aandacht rekenen. In het derde kwartaal groeide de tweede economie van de wereld met 6,0 procent, wat licht onder de verwachting was en bovendien de laagste groei ooit gemeten.

“De cijfers zorgden voor rode koersenborden. Als de groei onder de 6 procent zakt, dan is dit slecht voor het beleggerssentiment in China en daarbuiten”, volgens analist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group. 

Vrijdag traden hogere Amerikaanse importtarieven op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen. Europese vliegtuigen worden belast met een tarief van 10 procent en andere producten krijgen een heffing van 25 procent. 

De euro/dollar noteerde vrijdagavond 0,3 procent hoger op 1,1162. De olieprijs is vrijdag gedaald. Op een settlement van 53,78 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,15 dollar of 0,3 procent minder waard. Op weekbasis verloor de olieprijs bijna twee procent.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson daalde 6,2 procent. Het levensmiddelenbedrijf haalt babypoeder terug vanwege asbestdeeltjes in het poeder. De kwestie speelt al langer en er lopen inmiddels duizenden rechtszaken over de veiligheid van het product.

Aandelen Boeing stonden vrijdag onder druk door een bericht van persbureau Reuters dat de vliegtuigbouwer toezichthouder FAA heeft misleid wat betreft de veiligheid van de 737 MAX. Het aandeel verloor 6,7 procent aan waarde.

Schlumberger heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet op jaarbasis zien stabiliseren, maar de aangepaste winst per aandeel, ondanks een daling, wel iets hoger zien uitkomen dan verwacht. In het kwartaal werd bijna 13 miljard dollar afgeschreven op activa. Het aandeel steeg 1,4 procent.

ManpowerGroup heeft in het derde kwartaal van 2019 iets minder omzet gedraaid, maar heeft met de aangepaste winst per aandeel wel de prognose van analisten overtroffen. De outlook stelde echter teleur maar het aandeel won toch 1,0 procent.

Coca-Cola zag de omzet afgelopen kwartaal hoger uitkomen dan verwacht, terwijl de winst conform de verwachtingen uitkwam. De outlook voor 2019 werd licht verhoogd. Het aandeel werd vrijdag 1,8 procent meer waard.

American Express heeft in het derde kwartaal hogere resultaten dan een jaar eerder geboekt. De omzet en winst kwamen ook boven verwachting uit. Het aandeel daalde 2,0 procent.

Aandelen Oracle daalden 0,9 procent. Voormalig co-CEO Mark Hurd overleed vrijdag nadat hij in september zijn taken neerlegde vanwege gezondheidsredenen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.