De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing is van plan om nog extra 7 000 banen te schrappen. Deze jobverliezen zijn uiteraard te weten aan de scherpe daling van het vliegverkeer door de Covid-19 pandemie en de problemen met de Boeing 737 Max.

De problemen met de Boeing 737 Max zouden binnenkort wel van de baan kunnen zijn. Dave Calhoun, CEO van Boeing, verklaarde dat er wordt verwacht dat de toezichthouders hun verbod op de 737 Max snel zouden opheffen. Dit verbod werd in maart 2019 ingesteld nadat er op korte tijd 2 ongelukken zijn gebeurd waarbij 346 mensen het leven lieten.

De verliezen van het bedrijf zijn fors toegenomen omdat de strijd van de 737 Max-crisis werd verergerd door de Covid-19 pandemie. Boeing boekte een vierde opeenvolgende kwartaalverlies, maar de resultaten van het derde kwartaal waren wel beter dan de schattingen op Wall Street.

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de klanten van Boeing de aankoop van vliegtuigen noodgedwongen moesten uitstellen. Door deze daling in de vraag heeft het bedrijf de productiecijfers en doelstellingen voor de komende tijd fors verlaagd.

Kosten verlagen

Boeing boekte een nettoverlies van $466 miljoen in het derde kwartaal. Een jaar eerder had het bedrijf een winst van $1,2 miljard. De verkoopdalingen bij de commerciële vliegtuigen waren het meest uitgesproken. In deze tak daalde de omzet met 56% van $8,2 miljard in 2019 naar $3,6 miljard.

Het bedrijf zal zich nu richten op het verlagen van de kosten omdat het zich voorbereidt op een lange vermindering van de vraag.

Boeing kondigde in het begin van het jaar al aan dat ze 16 000 jobs zullen schrappen. Bij de publicatie van de kwartaalcijfers kondigde het bedrijf nog eens 7 000 extra jobverliezen aan. Calhoun verklaarde wel dat zij rekening zullen houden met het welzijn van hun personeel.

Hij stelt:

We geven de voorkeur aan natuurlijk verloop om de impact op onze mensen te beperken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties