robots

De industriële revolutie wist te zorgen voor een tijd van economische voorspoed in diverse Europese landen. Met name het Verenigd Koninkrijk was het land bij uitstek dat heeft geprofiteerd van deze revolutie. We mogen wel zeggen dat deze revolutie voor heel wat Europese landen de basis is geweest voor de welvaart die ze vandaag de dag kennen.

Vandaag de dag zijn we bezig met het doorvoeren van een nieuwe revolutie. Na het internet lijken de pijlen nu met name gericht te zijn op het tijdperk van robotisering. Voornamelijk de Chinezen lijken wel oren te hebben naar de mogelijkheden die de robot te bieden heeft.

China focust zich op robotisering

china-robot

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bernstein Analysis, is te zien dat de Chinezen de afgelopen jaren hun robotbestedingen flink hebben uitgebreid. Het groeiland bij uitstek is bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige robots die een redding moeten zijn voor de productiesector.

Dit mogelijke nieuwe tijdperk brengt echter ook de nodige bedreigingen met zich mee. Op het moment dat de robot op meerdere vlakken beter werk kan verrichten dan menselijke arbeid kan, zal dit ongetwijfeld tot ontslagen gaan leiden. En een toename van werkloosheid is een van de grootste bedreigingen voor economische groei.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER