brexit-trump

De ervaren beleggers weten wel dat het enorm gevaarlijk is om in te spelen op een mogelijke beweging van de volatiliteit. De uitslagen bij de VIX-index zijn immers vaak behoorlijk groot. Ook de afgelopen tijd hebben we mogen ervaren dat beleggen in de VIX-index alleen weggelegd is voor de ‘ervaren’ beleggers.

In de maand juni werden de beleggers geconfronteerd met een uitslag waar haast niemand op had gerekend. Tegen alle verwachtingen in wist het Brexit-kamp er uiteindelijk met de overwinning vandoor te gaan. Dit wist te resulteren in een schokbeweging op de wereldwijde aandelenmarkten.

Ook de overwinning van Trump was totaal tegen alle verwachtingen in. Trump wist verrassend genoeg de democraat Clinton achter zich te laten. Ook bij deze onverwachte overwinning reageerden de markten aanvankelijk behoorlijk chaotisch.

Brexit en Trump zorgen voor een historische gebeurtenis

vix-daling

Beide gebeurtenissen hebben echter één groot ding met elkaar gemeen. Nadat de rook was opgetrokken wisten de aandelenmarkten zich immers weer in waarde te herstellen. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van StockTwits, is te zien dat deze herstelbeweging ook grote gevolgen had voor de VIX-index. Beide evenementen staan op plek 1 en 2 als het gaat om de grootste 2-weekdalingen bij de VIX-index.

Deze tabel maakt dus duidelijk dat de eerste beweging niet altijd de juiste beweging is. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat geldt ook zeker voor beleggers.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!