party

De Britse beurs lijkt voorlopig weinig last te hebben van alle perikelen rondom de Brexit. Sinds 21 december is de FTSE 100 index nog elke handelsdag hoger gesloten. We mogen dus wel spreken van een bijzondere situatie die er op dit moment gaande is op de Britse aandelenmarkt.

FTSE 100

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Investing.com, is te zien dat de FTSE 100 index gisteren opnieuw in waarde wist te stijgen. Deze stijging wist opnieuw te zorgen voor een nieuwe recordkoers. Sinds de verkiezingsoverwinning van het Brexit-kamp is de FTSE 100 index in een stijgende trend terecht gekomen en de stieren hebben vandaag de dag nog steeds de overhand.

Waardedaling van het pond heeft positieve invloed op de Britse beurs

Deze stijgende Britse beurs komt met name door de waardedaling van het Britse pond. De meeste beursgenoteerde bedrijven die genoteerd zijn binnen de FTSE 100 index zijn voornamelijk afhankelijk van de inkomsten uit het buitenland, en een lagere munt maakt hen rendabeler.

Gezien het feit dat de onrust rondom de uittreding van het Verenigd Koninkrijk – en daarmee de druk op het Britse pond – nog wel even kan blijven aanhouden, kan de FTSE 100 index uitzien naar nog hogere koersen. Over het algemeen weet de Britse beurs immers te stijgen op het moment dat het pond in waarde daalt.

5 redenen om te beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

  • Grote beleggers kunnen zich er niet mee bemoeien
  • Omdat niemand naar deze aandelen kijkt, zijn ze te koop met een forse korting
  • In een stijgende aandelenmarkt zullen kleine aandelen het stokje overnemen van de grote en defensieve aandelen
  • Het zijn dikwijls bekende bedrijven uit de eigen regio
  • Als bonus zijn het ook vaak aandelen met een hoog dividendrendement

Ga onmiddellijk aan de slag met de crème de la crème onder de Nederlandse en Belgische aandelen: LEES MEER