De Covid-19 pandemie heeft geleid tot een piek in de investeringen onder de Britten. Opvallend is dat steeds meer millenials, personen geboren tussen 1980 en 2000, de weg naar de aandelenmarkten hebben gevonden.

De crisis heeft de uitgaven van Britse gezinnen in het eerste kwartaal met een recordbedrag van 9,5 miljard pond doen dalen. Deze daling heeft geleid tot een opleving in het aantal beleggingen. Mensen zijn ook op zoek naar betere rendementen dan deze die ze ontvangen op hun spaarrekening.

Vooral het aantal millenials dat aan het beleggen geslagen is, is aanzienlijk toegenomen. Het investeringsplatform Interactive Investor meldde dat het aantal openingen van beleggingsrekeningen door 25 tot 34-jarigen met meer dan 250% gestegen zijn op jaarbasis.

Uit een onderzoek van fondsentracker Calastone bleek dat 69% van de Britse millennials met een beleggingsportefeuille de afgelopen maand aandelen hebben bijgekocht of van plan zijn dit in de komende maand te doen.

Dit is het grootste aandelen in de vier leeftijdsgroepen die door Calastone worden gecategoriseerd. Slechts 29% van de zogenaamde “baby-boom” generatie heeft de afgelopen maand nieuwe investeringen gedaan.

“Goed aankoopmoment”

Meer dan een kwart van de millenials zei dat de crash in maart een katalysator was om te beginnen met beleggen. In vergelijking met de “baby-boom” generatie was dit maar 10%.

Tom Butterworth, een 25 jaar jonge accountmanager uit Londen, stelt:

De crash in maart zag ik als een goed moment om aandelen te kopen omdat de prijzen zo laag waren.

Het engagement van deze millenials om te beleggen kan je wel opmerkelijk noemen. Een groot deel kampt namelijk met financiële onzekerheid door gedwongen verlof en de studieschuld die ze nog met zich meedragen.

Bron: Reuters

Foto: iStock