schulden

De lage rente lijkt langzamerhand haar uitwerking te krijgen. De vraag is alleen of de gewenste uitkomst, zoals die door de centrale banken wordt beoogd, wordt behaald. Op dit moment weet de lage rente er in het Verenigd Koninkrijk voor te zorgen dat steeds meer mensen zich in de schulden werken.

De meeste mensen onder ons zullen zijn opgevoed met de levensbeschouwing dat schulden niet goed voor ons zijn. Vanaf jongs af aan zijn de meeste mensen al bewust bezig geweest met het sparen van geld. De centrale banken zijn echter niet bepaald gecharmeerd van sparen. Zij zien liever dat we dit geld over de toonbank smijten.

Britten werken zich in de schulden

In het Verenigd Koninkrijk beweegt de rente op dit moment ook rond de 0-lijn. En deze lage rente is gunstig voor de mensen die bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten op een woning. Door de lage rente zijn de rentelasten immers aanzienlijk lager dan een aantal jaren geleden het geval was.

schuld-britten

Op de grafiek hierboven, afkomstig van British Bankers Association, is te zien dat sinds het einde van het jaar 2014 de meeste kredietvormen in volumes weten te stijgen. Voornamelijk de rekening-courantkredieten bij de bank zijn in populariteit toegenomen. Steeds meer Britten maken zich geen zorgen over een debetstand. Ook de schulden die gemaakt worden via de creditcard zijn aanzienlijk toegenomen.