Warren Buffett beleggingstips

In 2008 gaf Warren Buffett aan meer overnames te doen in Europa. Daar is echter nog niet veel van in huis gekomen. Maar daar lijkt stilaan verandering in te komen. Het Orakel van Omaha ziet steeds meer waarde in Europese bedrijven. Recent nam een dochteronderneming van Berkshire Hathaway opnieuw een Duits bedrijf over.

Vorig jaar nam Buffett het Amerikaanse Precision Castparts over voor $37 miljard, een van zijn grootste overnames ooit. Toen liet de miljardair al weten dat Precision Castparts overnames zou doen. Dat gebeurt nu in Duitsland, met Wilhelm Schulz – een producent van onderdelen voor pijpleidingen.

Warren Buffett neemt maar zelden bedrijven over in Europa, maar de laatste jaren komt dit in een stroomversnelling. In 2015 nam hij nog een Duitse retailer van kleding en accessoires voor motors over voor $450 miljoen.

In december kocht een andere dochteronderneming in de stal van Berkshire Hathaway, Marmon Holding, het Italiaanse Zephir over nadat het eerder dat jaar ook al 2 Italiaanse bedrijven had overgenomen.

Bron: Bloomberg