Warren Buffett beleggen

De huidige markt is een totaal andere markt dan een jaar geleden het geval was. Vorig jaar werden de beleggers direct vanaf het startsein al geconfronteerd met sterk dalende beurskoersen en ook de rest van het jaar verliep niet vlekkeloos. Op dit moment zijn de indices in rustig vaarwater terecht gekomen en daarnaast weet Wall Street regelmatig nieuwe records te laten optekenen.

De beursrally heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers hongerig raken naar rendement. Zo valt op dat de afgelopen weken elke (kleine) correctie werd aangegrepen om nieuwe posities in te nemen. Het merendeel van de beleggers lijkt er heilig in te geloven dat de markten ook de komende tijd noordwaarts zullen gaan bewegen.

Deze grote analisten geloven in hogere beurskoersen

buffett-tepper-cramer

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jesse Felder, is te zien dat ook een aantal grote analisten gelooft in hogere beurskoersen. Zo lieten onder andere Buffett, Tepper en Cramer onlangs weten dat ze rekenen op een aanhoudende beursrally.

Ook de headlines die verschijnen vanuit de media proberen ons een werkelijkheid voor te schotelen dat alles goed gaat in de wereld. Ondanks het enthousiasme onder de meeste analisten, moeten de beleggers altijd waakzaam blijven. Juist in tijden van hebzucht ligt de beer op de loer.