bullfight

Afgelopen week wist de Dow Jones index de magische grens van 20.000 punten te doorbreken. Deze doorbraak wist te zorgen voor een stroom aan euforie onder de beleggers en zelfs Donald Trump kon het niet laten om een Tweet de wereld in te sturen over de bijzondere mijlpaal die de Dow Jones index had bereikt.

Steeds meer beleggers beginnen zich stilletjes aan af te vragen of de aandelenmarkten op dit moment overgewaardeerd zijn. Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump zijn de aandelenkoersen immers hard in waarde gestegen en er komt vooralsnog geen enkele serieuze correctie aan te pas.

Bull Market kan nog 7 of 8 jaar standhouden

Andrew Adams, strateeg bij Raymond James Research, laat weten dat hij verwacht dat de Bull Market de komende jaren nog wel zal gaan standhouden. Op basis van het verleden verwacht Adams dat de huidige stijgende trend nog wel 7 of 8 jaar kan duren.

bullmarket

Zijn mening baseert hij op de bovenstaande grafiek afkomstig van Raymond James Research. Volgens Adams bevinden we ons in een seculaire Bull Market en het verleden wijst uit dat een dergelijke stierenmarkt gemiddeld 14 jaar duurt.

De strateeg van Raymond James Research laat ten slotte weten dat de huidige economische condities een verdere beursstijging ondersteunen. Zo hebben we volgens hem te maken met een stabiele groei van de economie, lage rente en een stabiele inflatie. Daarnaast zijn de zorgen over een zogenoemde ‘winstrecessie’ ook afgenomen.